Wist u dat

Marmaris

Oludeniz Fethiye, TurkijeOludeniz Fethiye, TurkijeMarmaris, TurkijeMarmaris, TurkijeMarmaris, TurkijeMarmaris, TurkijeMarmaris, TurkijeMarmaris, Turkije

Marmaris

 

De populaire vakantieplaats Marmaris ligt aan een grote, kristalheldere baai, en is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristencentra van Turkije. Aan de voet van de met dennen- en pijnbomenbossen bedekte heuvels staan talrijke vakantiehotels. In de oudheid heette deze stad Pyskos. De oude stadskern wordt evenwel door 16e eeuwse monumenten bepaald. Zo kunt u in de havenwijk een mooie burcht uit de Ottomaanse tijd bezichtigen. Marmaris heeft één van de grootste jachthavens van het Egeïsche kustgebied. Hier liggen veel luxe schepen en plezierjachten aangemeerd. De boulevard loopt vanaf de jachthaven helemaal door tot het 9 kilometer verderop gelegen Içmeler, het rustigere zusje van Marmaris.

Icmeler

Icmeler was een kleine voorstad van Marmaris, die zich tegenwoordig tot een zeer prettig en ontspannend vakantieoord met heerlijke zandstranden ontwikkeld heeft. De afstand tot Marmaris bedraagt ca. 10 km en beide plaatsen zijn door middel van bussen en minibussen uitstekend met elkaar verbonden. Vanuit Içmeler loopt er een boulevard van ruim 9 kilometer naar de jachthaven van Marmaris. Perfect voor een wandeling!

 

Stranden & accommodaties

Het aan de zuidelijke Egeïsche kust gelegen Marmaris biedt lange zand- en kiezelstranden, die omgeven wordt door bergketens die met pijnbomen en Oleanderbomen bedekt zijn. De stranden rond Marmaris lopen langzaam in zee af waardoor ze uiterst geschikt zijn voor kleine kinderen.

 

Ontspanning & vermaak

Deze zeer levendige badplaats heeft in feite twee centra. Naast het oude centrum met de bazaar is er ook nog het toeristische centrum met een brede promenade met palmbomen en vele uitgaansmogelijkheden. Het nachtleven van Marmaris is erg spectaculair. U kunt swingende nachten doorbrengen in de vele discotheken, bars en clubs. Aan de boulevard zijn vele uitgaansgelegenheden te vinden maar ook in “Barstreet” is van alles te beleven.

FreeSun verzorgt reizen naar: