Wist u dat

Bodrum

Bodrum JachthavenBodrum JachthavenBodrum BluecruiseBodrum BluecruiseBodrum KasteelBodrum Kasteel

Bodrum, de meest mondaine badplaats aan van de Egeïsche kust. Bodrum is de bestemming bij uitstek voor de echte Turkije liefhebbers, gelegen in een baai die terecht tot de mooiste baaien ter wereld behoort. Met zijn moderne jachthaven en het centraal gelegen middeleeuwse kasteel is het ook een plaats van vele tegenstellingen. Schilderachtige nauwe straatjes in het oude centrum van Bodrum gaan naadloos over in terrassen en hippe bars, traditionele muziek cafeetjes staan zij aan zij met de modernste discotheken, zoals de beroemde Halikarnas openlucht disco. Souvenirwinkeltjes en tapijtzaken, kebab zaakjes en typische visrestaurants, Bodrum heeft het allemaal en dat maakt het tot een levendig uitgaanscentrum en gezellige toeristenstad.

Gümbet
Vooral bekend om zijn drukke nachtleven dat veel jongeren aantrekt, een bruisend centrum vlakbij Bodrum, dat volledig op het toerisme is afgestemd. Je vindt hier een keuze aan Engelse pubs, bars en vele kleine winkeltjes en restaurants.

Bitez
Rustig gelegen tussen de boomgaarden en toch in de buurt van Bodrum, biedt deze badplaats vooral familiehotels en kleine pensions aan.

Ontspanning & vermaak
Schilderachtige nauwe straatjes in het oude centrum van Bodrum gaan naadloos over in mondaine terrassen en hippe bars, traditionele muziek cafeetjes staan zij aan zij met de modernste discotheken, zoals de beroemde Halikarnas openlucht disco. Souvenirwinkeltjes tapijtzaken,
kebab zaakjes en typische visrestaurants, Bodrum heeft het allemaal en dat maakt het tot een levendig uitgaanscentrum en gezellige toeristenstad.

Turgutreis
Het van oorsprong vissersdorpje Turgutreis, heeft zijn naam te danken aan de beroemde Osmaanse zeeman Turgut Reis en is na Bodrum de grootste plaats op het schiereiland. In het centrum is een gedeelte autovrij en er zijn veel winkeltjes en een paar supermarkten. Elke
zaterdag is er een markt met locale producten. Turgutreis ligt in het zuiden van de Egeïsche Kust, op ca. 60 minuten rijden van de luchthaven Bodrum. Het schitterende badplaatsje, dat op circa 20 km van het bruisende Bodrum ligt, heeft een authentiek centrum met smalle steegjes, tal van bars en restaurants. Naast een levendig centrum heeft Turgutreis een prachtige moderne jachthaven en mooie stranden. De recent gerenoveerde haven ligt vol met bootjes. Voor wie van winkelen houdt: de vele winkeltjes bieden een variatie aan souvenirs en Turkse specialiteiten. Maar ook voor de watersporter en de zonaanbidder is er voldoende te doen. Zij kunnen zich vermaken op de mooie stranden en de vele baaien in de omgeving.

Turgutreis heeft schitterende stranden waar de diverse watersportmogelijkheden, zoals bananariding en ringoriding worden aangeboden. Ook worden er motorboten, waterfietsen, waterscooters, kajaks en waterski‘s verhuurd. Er zijn verder nog mogelijkheden voor tennis, paardrijden, strandvolleybal en basketbal. Tevens zijn er enkele discobars, een openluchtbioscoop en een amusementshal. U ziet… er is genoeg te doen in Turgutreis.

Yalikavak
Het authentieke, voormalige vissersplaatsje Yalikavak ligt op ca. 18 km van Bodrum. Vanuit Yalikavak is het centrum van Bodrum te bereiken per dolmus (openbaar vervoer Turkije). Jarenlang was de omgeving van Yalikavak één van de belangrijkste vissers- en sponzencentra van de Turkse westkust. Vandaag de dag werkt het merendeel van de mannelijke inwoners nog op zee, ondanks het toenemende toerisme. In de haven is het aan het einde van de dag dan ook nog steeds een komen en gaan van vele vissersboten die hun dagvangst binnen brengen. Yalikavak is gelegen in een erg sfeervolle omgeving. Het is er heuvelachtige en tevens zeer groen. Yalikavak wordt omringd door diverse olijf- en citrusboomgaarden.

Torba
is een klein plaatsje in een groene baai aan de noordkust van het schiereiland Bodrum en ligt op ongeveer 5 kilometer van de stad Bodrum. Het is een klein en rustig plaatsje met diverse kiezelstrandjes en een authentiek haventje. Torba is een klein, knus v

FreeSun verzorgt reizen naar: