Wist u dat

Rhodos

Rhodos is al vele jaren bekend als een populair
vakantie-eiland voor ontelbare Griekenland-fans. Het is een echte aanrader omdat jong en oud hier kunnen genieten van de stranden, de watersportmogelijkheden en de natuur. U kunt
zich hier niet vervelen!

Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en maakt deel uit van de Dodekanesos. Het is een van de meest oostelijke eilanden die tot Griekenland behoren, strategisch gelegen op slechts een paar kilometer van het Turkse vasteland. De gelijknamige hoofdstad Rhodos ligt in het uiterste noorden van het eiland en heeft een unieke oude stad, omringd door een stadmuur. Met name ‘s avonds bruist de stad Rhodos. Uitgaan is er erg leuk. U kunt er heerlijk eten in de vele Griekse taverna’s, winkelen of gewoon op een terrasje naar de talloze Grieken en toeristen kijken die hier voorbij slenteren.

Rhodos heeft veel zonuren per jaar. Deze bestemming is perfect geschikt voor het ontvluchten van de natte zomers in Nederland. De flora en de fauna op Rhodos lijken meer op die van Turkije dan op die van de andere Griekse eilanden. Het binnenland is bergachtig, dunbevolkt en begroeid met talrijke bossen. Enkele populaire bezienswaardigheden voor toeristen zijn de Vlindervallei (Petaloudes), waarin zich in de zomer duizenden vlinders verzamelen.

Rhodos heeft zowel kiezel- als zandstranden. De kiezelstranden zijn voornamelijk in het westen
van het eiland te vinden, zoals Trianda en Ixia, zandstranden zijn er in het oosten in Faliraki. In de
zomermaanden is er in het westen sprake van een lekkere zeewind, aan de oostkant van het eiland
is het warmer. Het hoogste punt van Rhodos is de berg Attavyros. Deze heeft een hoogte van 1215
meter boven zeeniveau. Rhodos-stad is zeer bezienswaardig met onder meer oude kasteelmuren en een mooie haven. De stad Lindos is vanaf Rhodos-stad per bus of boot te bereiken. Het heeft indrukwekkende stadsmuren en een prachtige acropolis, een burcht op een berg. In het westen van het eiland, bij de plaats Monolithos, staat een kasteel van de kruisvaarders.

Ixia
Ixia is een badplaats aan de kust en is een voorstadje van Rhodos-stad. Ixia ligt in de gemeente Ialyssos waar ook de badplaats Trianda ligt. Trianda en Ixia bevinden zich dicht bij elkaar en daarom worden ze vaak tegelijk genoemd. Deze streek is wegens de gunstige wind een populaire surflocatie. Langs de hoofdweg van Ixia vindt u een groot aantal barretjes en veel leuke restaurantjes. Het strand bestaat uit kiezels en zand. Met een taxi bent u zo in Rhodos-stad.

Trianda
Trianda is net als Ixia een levendige badplaats met veel restaurants, bars en winkeltjes. De restaurants zijn gezellig en goed eten is er betaalbaar. Het kiezelstrand is groot en uitgestrekt. Vanaf Trianda bent u per bus of auto in ongeveer 15 minuten in Rhodos-stad.

Faliraki
Faliraki heeft het bekendste zandstrand van Rhodos en ligt in het oostenvan het eiland. Het strand is vele kilometers lang. Zoiets vind u vrijwel nergens aan de Griekse kusten. Als u van watersporten houdt, dan zit u in Faliraki helemaal goed.

FreeSun verzorgt reizen naar: