Wist u dat

Kreta

781_kreta1.jpg782_kreta2.jpg783_kreta3.jpg784_kreta4.jpg

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. De diversiteit van het eiland, waardoor er voor elk wat wils is, maakt Kreta tot een interessante trekpleister voor iedereen. Kreta staat garant voor de juiste mix van cultuur, zon, prachtige natuur, mooie stranden, gezellige plaatsjes, shoppen, authentieke Griekse dorpjes, goede uitgaansgelegenheden en
lekker eten. Samengevat: Kreta is het meest veelzijdige eiland van Griekenland.

Chersonissos
Aan de noordkant van Kreta ligt de populairste badplaats van het eiland: Chersonissos. Dit gezellige stadje bevindt zich ongeveer 25 kilometer ten oosten van Heraklion en ten westen van Agios Nikolaos. Chersonissos staat bekend als de bruisende, meest levendige vakantiebestemming van het eiland, vooral door de vele uitgaansmogelijkheden. Er is een drukke boulevard met veel restaurants, (disco)bars en terrassen. Leuk is ook het toeristische treintje, dat door de omgeving van Chersonissos rijdt. Mensen die vooral op vakantie gaan om uit te rusten kunnen in Chersonissos ook goed terecht, want het heeft prachtige stranden.

Op diverse kleine zandstrandjes kunt u de hele dag heerlijk genieten van het fantastische mediterrane klimaat. Natuurlijk kunnen er vanuit Chersonissos ook excursies naar andere plekken op het eiland worden gemaakt. Bovendien is Chersonissos zeer centraal gelegen en dus ideaal voor tripjes naar de prachtige dorpjes in de omgeving.

Gouves
Tussen Chersonissos en Heraklion ligt de uitgestrekte badplaats Gouves. Dit vriendelijke plaatsje is sinds een aantal jaren in opkomst en is zodoende ideaal voor mensen die voor hun welverdiende vakantie op zoek zijn naar de ideale combinatie van rust en gezelligheid. Gouves bestaat uit twee gedeelten: Kato Gouves en Pano Gouves. Pano Gouves is het typische, authentieke Griekse deel. Kato Gouves is veel toeristischer, met langs de boulevard diverse restaurants en uitgaansgelegenheden. Het centrum van Gouves is klein en erg gezellig. Op het strand zijn er volop mogelijkheden voor watersporten. Dankzij de goede busverbinding met Chersonissos is dit plaatsje uitgegroeid tot een geliefd vakantiedorp.

Sissi
Sissi is een klein vissersdorpje ten oosten van Malia. De luchthaven ligt op circa 40 kilometer. Sissi kent een zeer centrale ligging waardoor u van hieruit gemakkelijk heel Kreta kunt verlkennen. Plaatsen zoals Agios Nikolaos, Elounda en Chersonissos zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of de auto. Het centrum van Sissi heeft een gezellige haven met restaurantjes, terrasjes en winkeltjes. Sissi heeft een paar kleinere strandjes zoals Boufou en Avlaki. Het meest veelzijdige eiland van Griekenland.

Koutouloufari & Piskopiano
Twee kilometer ten noorden van Chersonissos liggen de typsich Griekse plaatjes Koutouloufari en Piskopiano. Beide dorpjes zijn gebouwd op een heuvel in de nabijheid van oud-Chersonissos en ademen een rustieke sfeer. U wandelt naar beneden en komt uit bij het strand, de gezellige boulevard en de winkelstraat van Chersonissos. Terug omhoog kunt u uw kuitspieren volop testen
maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een voordelige taxi. Piskopiano ligt een paar honderd meter van Koutouloufari. Beide dorpjes hebben leuke cafés, restaurantjes en taverna’s zijn waar u relaxed kunt genieten van de heerlijke Griekse keuken. De inwoners zijn erg vriendelijk en gastvrij. Veel Nederlandse toeristen die niet van drukte houden komen graag naar Koutoulousfari en Piskopiano. Omdat u op korte afstand van het bruisende Chersonissos zit, kunt u zelf simpelweg bepalen of en wanneer u naar de drukte wilt.

Plakias
Plakias ligt ongeveer 35 kilometer ten zuiden van de stad Rethymnon aan de zuidkust van Kreta.
Plakias, dat vroeger een vissersdorp was, heeft een gezellige boulevard met winkeltjes, terrasjes en restaurants. Het is een leuke badplaats, ideaal voor een relaxte strandvakantie. 

FreeSun verzorgt reizen naar: