Wist u dat

Kos

766_kos 1.gif778_KOS 2.jpg779_KOS 3.jpg

Zodra je op Kos uit het vliegtuig stapt en de zonnestralen op je gezicht voelt prikken kan het ultieme genieten beginnen. De vakantie is begonnen! De veelzijdigheid van het Griekse fietseiland biedt zowel jong als oud een perfecte vakantie. Ben je op zoek naar natuurschoon, een
heerlijk klimaat, prachtige zandstranden, leuke stadjes en cultuur? Kos biedt het allemaal.

Kos-stad
De hoofdstad van het kleine eiland Kos ligt aan de oostkust, recht tegenover het Turkse Turgutreis
en Bodrum, dat je in de verte kunt zien liggen. Het compacte centrum is prima te bewandelen
en kenmerkt zich door de vele parken, archeologische opgraafplaatsen en lanen omgeven door palmbomen. Het voordeel van de compactheid is dat je geen enorme afstanden hoeft af te leggen om je te verplaatsen binnen het centrum. Het heerlijke zandstrand van Kos stopt bij de haven, waar het drukke centrum van Kos ligt. Hier zie je van vroeg tot laat bootjes voorbij varen, waardoor het uitzicht nooit saai is. Wil je na een dag op het strand lekker winkelen? De wirwar aan straatjes, die het centrum rijk is, is vergeven van de kleine winkeltjes waar je leuke souvenirs, kleding of toch nog die leuke slippers op de kop kunt tikken. Dorst gekregen van al dat winkelen? Pak een terrasje aan de boulevard bij bijvoorbeeld restaurant Dionysos of ga nog lekker laat dineren in één van de vele gezellige restaurants in de kleine straatjes, het is ten slotte vakantie!

Tigaki
Deze badplaats ligt aan de noordkust van het eiland en biedt een prachtig breed zandstrand waar u overdag heerlijk kunt vertoeven op één van ligbedjes of ’s avonds mooie lange strandwandelingen kunt maken. Er bevinden zich diverse (water)sportfaciliteiten zoals waterskiën, jetskiën en een beach volleybalveld. Kos-stad bevindt zich op ca. 11 km. Het centrum van Tigaki kent vele kleinschalige, gezellige restaurantjes, diverse bars en winkeltjes om ’s avonds langs te struinen. De mooie omgeving is zeer geschikt voor allerlei excursies. Wanneer u niet de drukte van Kos-stad wilt opzoeken is Tigaki uitermate geschikt voor een relaxte vakantie.

Mastichari
Mastichari is een kleine, gezellige badplaats aan de noordkust van Kos. Het sfeervolle haventje
beschikt over gezellige barretjes, kleinschalige Griekse tavernes, winkeltjes en watersportmogelijkheden. Vanuit de haven vertrekt er een ferryboot naar Kalymnos, het beroemde sponzeneiland. Het typisch Griekse plaatsje heeft een mooi langgerekt zandstrand en een heerlijk wandelpad. Wanneer u de rust wilt opzoeken is Mastichari een uitstekende bestemming voor u. Mastichari ligt ca. 26 km van Kos-stad en ongeveer 7 km van de luchthaven.

Marmari
Marmari is een geliefde vakantieplaats bij vele vakantiegangers en dat is niet zo gek. Een mooie
omgeving met veel akkers, weilanden, een prachtig zandstrand en de typische Griekse gastvrijheid die u terug vindt in de kleine gezellige restaurants maken een vakantie in Marmari compleet. Marmari ligt ca. 15 km ten zuidwesten van Kos-stad ca. 12 km van de luchthaven.

FreeSun verzorgt reizen naar: