Wist u dat

Sharm El Sheikh

768_SHARM EL SHEIK 4.jpg769_SHARM EL SHEIK 1.gif770_SHARM EL SHEIK 2.jpg771_SHARM EL SHEIK 3.jpg

Sharm el Sheikh is een van de meest populaire badplaatsen op het Egyptische schiereiland Sinaï, aan de monding van de Golf van Akaba. Veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers genieten hier iedere winter weer van een zonovergoten vakantie. De stad is gelegen tussen de Sinaïberg en de Rode Zee. De naam betekent “Baai van de sjeik”, in overeenstemming met de ligging. Sharm el-Sheikh is een belangrijke toeristische trekpleister. De kalme en heldere wateren van de Rode Zee maken het een populaire duikbestemming. Het nabijgelegen Ras Mohammed is een nationaal park wat zeker het bezoeken waard is . 

Sharm el Sheikh bevindt zich op het meest zuidelijke punt van het Sinaï schiereiland, op de plaats waar de Golf van Suez en de Golf van Aqaba elkaar ontmoeten en overgaan in de Rode Zee. In het Noorden wordt de Sinaï begrensd door de Middellandse Zee, in het Oosten is het van Israël en in het westen is het sinds meer dan 100 jaar niet meer verbonden met het Afrikaanse continent door het door de mens aangelegde Suezkanaal. De comfortabele hotels liggen direct achter de ruim twee kilometer lange boulevard en het mooie zandstrand. Op het schiereiland vinden we één van de meest onherbergzame regio’s ter wereld terug, de Sinaï woestijn, maar ook de hoogste bergtoppen van Egypte. 

De kustlijn van de Sinaï is zeer vlak in het Noorden met mooie zandstranden langs de Middellandse Zee. Aan de Golf van Suez en Aqaba daarentegen worden de stranden afgewisseld met torenhoge rots kliffen die zich ook onder water nog verder in de diepte storten. Dit is één van de redenen voor de onwaarschijnlijke biodiversiteit en schoonheid van de koraalriffen langs deze kusten.

Het levendige en gezellige Naama Bay is het hart van deze badplaats. Overdag, maar vooral ‘s avonds is het aangenaam flaneren over de mooie uitgestrekte wandelpromenade en de autovrije zone met restaurants, bars en winkeltjes. Naama Bay is dus volledig ingesteld op de toeristen, hetgeen ook te merken is aan de eindeloze souvenirwinkels, sishagelegenheden (waar u waterpijp kunt roken) en internationale voedingsketens (zoals Starbucks, McDonalds en Hard Rock Café). Vanwege de hitte gedurende de dag zijn de meeste winkels vooral ‘s avonds (na zonsondergang) geopend. Naama Bay is dan ook de plek voor de avonduren. Kilometerslange zandstranden en een fantastische onderwaterwereld, misschien wel de mooiste ter wereld! Vooral het Ras Mohamed National Park met 150 verschillende koralen en duizenden soorten vissen is wereldwijd bekend. Vanuit Sharm el Sheikh kunt ook gemakkelijk een excursie boeken naar Petra, de parel van de woestijn, dat zich in Jordanië bevindt. Maar er is veel meer te doen naast lekker luieren aan het strand of zwembad.

Accomodaties in Sharm El Sheik

FreeSun verzorgt reizen naar: