Wist u dat
  • Dat Alanya eigen luchthaven heeft!
  • U kunt op dinsdag envrijdag direkt naar Alanya vliegen

Alanya

Alanya HavenAlanya HavenKizilkuleKizilkuleKleopatra StrandKleopatra Strand

Alanya is een drukke badplaats; de stad heeft een prachtig zandstrand met diverse mogelijkheden voor watersporten, een enorm aanbod van hotels en appartementen, en een bruisend nachtleven.

De Rode Toren is het symbool van de stad, gebouwd in de 13e eeuw en bedoeld om de scheepswerf van Alanya te beschermen. De begane grond dient als een dependance van het Alanya Museum, met een collectie van werktuigen, wapens, eetgerei en andere objecten uit de Ottomaanse tijd. In het Alanya Museum zelf is nog veel meer te zien; het meest indrukwekkend is wellicht het bronzen beeld van Hercules.

Een andere attractie is de grot van Damlatas. Die werd ontdekt tijdens het bouwen van de haven in 1948. Er zijn stalagmieten en stalactieten van miljoenen jaren oud te zien. Bovendien zou de grot een heilzame uitwerking hebben op astmapatiënten. ’s Ochtends is de grot gereserveerd voor deze groep. Sommige patiënten bezoeken de grot zelfs "op recept"!

Hoog (250 m) boven Alanya ligt een oud kasteel. De bouw begon al voor onze jaartelling. In de loop der eeuwen zijn er steeds delen toegevoegd. De kronkelende weg naar het kasteel is soms erg steil, maar je kunt op adem komen bij een van de bars of restaurantjes langs deze route.

Onze aanbod accommodaties in Alanya regio Zomer 2018

Arabella World Hotel v.a 329,-

Arabella World

 

Akropol Hotel v.a 339,-

Akropol Hotel Alanya

 

Atak Suite Hotel v.a 399,-

Hoofdfoto van Atak Suite Hotel - Turkije

 

Blue Night v.a. 399,-

Hoofdfoto van Blue Night - Turkije

 

Club Big Blue v.a. 399,-

Club Big Blue

 

Club Paradiso Hotel v.a.449

Club Paradiso Alanya

 

Delphin Botanik Hotel v.a.499,-

Delphin Botanik

 

Delphin Deluxe Hotel v.a 599,-

Delphin De Luxe

 

Dinler Hotel v.a. 329,-

Dinler Hotel Alanya

 

Doganay Beach Club v.a. 399,-

Hoofdfoto van Doganay Beach Club - Turkije

 

Eftalia Aytur Hotel v.a. 299,-

Eftalia Aytur

 

Eftalie Resort Hotel v.a 335,-

 Eftalia Resort

 

Eftalia Village Hotel va 335,-

Eftalia Village Hotel

 

Ganita Holiday Club v.a. 399,-

Ganita Holiday Club

 

Granada Luxury Resort v.a. 449,-

Granada Luxury Resort

 

Grand Uysal Familie v.a.399,-

Grand Uysal Alanya

 

Grand Zaman Beach Hotel v.a. 399,-

Grand Zaman

 

Grand Zaman Garden Hotel v.a. 399,-

Grand Zaman Garden

 

Kleopatra Alin Hotel va 299,-

Alin Kleopatra Hotel


Long Beach Resort v.a. 399,-

Villa gedeelte in Long Beach Hotel


Mukarnas Spa Resort v.a. 449,-

Hoofdfoto van Mukarnas Spa Resort - Turkije

 

Sealine Bonapart Hotel v.a. 379,-

Hakdem Bonapart

 

Tac Premier Hotel v.a. 449,-

Tac Premier Hotel

 

Telatiye Resort v.a. 349,-

Telatiye Resort Hotel

 

Titan Garden Hotel v.a 385,-

Titan Garden Alanya


Utopia World Hotel v.a. 449,-

Utopia World

 

Vikingen Quality Resort & Spa v.a. 449,-

Vikingen Quality Hotel


Voor alle accomodaties in Alanya  klik hier>>>

Het klimaat in Alanya

Kaart Zuid TurkijeKaart Zuid Turkije

Alanya ligt aan de Turkse rivièra waar het van april tot en met oktober heerlijk zomers weer is. Door het warme zeeklimaat bent u hier eigenlijk van het voorjaar tot het najaar verzekerd van echt zon, zee en strand weer met weinig neerslag. Alanya heeft lange stranden, waar u niet alleen heerlijk kunt genieten van de zon, maar ook vele watersporten kunt beoefenen, zoals waterskiën. Ook in de wintermaanden is het nog heel aangenaam in Alanya. U kunt in de omgeving mooie wandelingen maken in het aangrenzende Taursgebergte, met aangename zeeklimaat van Alanya.

 

 

Turkse Rivièra

 

jan.

feb.

mrt.

apr.

mei

jun.

jul.

aug.

sep.

okt.

nov.

dec.

Dagtemperatuur in C

12

13

18

23

26

28

30

29

27

23

18

14

Zonne-uren per dag

4

6

7

9

11

12

13

12

11

9

7

5

Dagen met neerslag

11

9

6

4

3

1

1

1

1

4

5

11

De aangegeven temperaturen zijn gemiddelde temperaturen en kunnen derhalve afwijken. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. 

 

Hoofdstad

Op ongeveer 550 kilometer van de badplaats Alanya ligt de hoofdstad van Turkije, Ankara. Hier vindt u het politieke centrum van het land en de meeste universiteiten. Met ongeveer 5 miljoen inwoners is Ankara echter niet de grootste stad van Turkije. Dat is Istanbul, met ruim 13 miljoen inwoners. Deze grootste stad is ook het economisch centrum van het land. De Turkse heerser Atatürk wees Ankara in 1919 aan als zijn woonplaats en een paar jaar later werd Ankara de hoofdstad, wat het nog altijd is. De hoofdstad Ankara ligt in het centrum van Turkije, in de gelijknamige provincie Ankara. Een continentaal steppeklimaat, met strenge winters en warme, droge zomers, maakt het weer hier heel anders dan in de badplaats Alanya, waar een warm zeeklimaat de temperatuur zeer aangenaam maakt.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil tussen Alanya en Nederland is één uur, want het is Turkije één uur later dan in Nederland. Dit tijdsverschil blijft gelijk in de zomer en in de winter, omdat men in Turkije dezelfde zomer- en wintertijden heeft. Of u dus in de zomer of in de winter geniet van een heerlijke vakantie in Alanya, het tijdsverschil met Nederland is altijd maar één uur.

Taal

In de toeristische badplaats Alanya is Turks de voertaal. Maar in het populaire Alanya zult u zich ook prima redden met andere talen, zoals Duits en Engels. In de meeste hotels spreekt een groot deel van het personeel verschillende talen, waardoor communiceren altijd gemakkelijk gaat. De Turkse woorden “Hos geldiniz” zult u zich snel eigen maken, want het betekent 'hartelijk welkom'! Dit zult u vaak horen van het gastvrije personeel in de hotels in Alanya.

 

FreeSun verzorgt reizen naar: